Noorderplassen - Almere

Alles wat je verwacht in Almere

Almere ligt in de provincie Flevoland en heeft eigenlijk alles wat je van een stad verwacht. Niet voor niets is Almere al eens uitgeroepen tot de Beste Binnenstad van Nederland. Je vindt er alle voorzieningen die je nodig hebt; van een groot winkelcentrum tot een theater en bioscoop. Het is ook nog eens goed bereikbaar en voor veel mensen niet geheel onbelangrijk: de lage parkeerkosten. Mooi meegenomen als je een dagje gaat shoppen in Almere natuurlijk. Even uitwaaien? Dan ga je naar de Oostervaartsplassen of het water op. Een fijne plek om te wonen, werken en leven.

image alt

Omringd door groen en water

Almere wordt omringd door groen en water. De Oostvaardersplassen zijn fantastisch mooi om te bezoeken. Per fiets of te voet is de beste manier om de omgeving te verkennen en gelukkig zijn er volop fietspaden en routes die je de mooiste plekjes laten zien. Ga vooral ontdekken. Op warme dagen kun je afkoelen op het zandstrand bij Almere Haven. Je kunt er ook surfen bij windsurfvereniging Almere Centraal. Ook neem een plons bij onder andere Noorderplassenstrand, Stedenwijkstrand of Fantasiestrand.

image alt

Noorderplassen: mooiste wijk

Noorderplassen is een woonwijk in de stad Almere. En niet zomaar eentje, maar naar eigen zeggen: een van de mooiste. Het is een wijk met het meeste water en het meeste bos en ligt tussen de natuurgebieden Lepelaarsplassen, rijk aan veel vogelsoorten, en de bossen van de Pampushout. Bekend om de herten, vossen, otters en bevers. Veel huizen liggen aan het water en hebben een eigen aanmeerplek en er zijn 2 jachthavens. Met de komst van Klavervier is Noorderplassen weer een bijzondere plek rijker. Een nieuwbouwwijk waar je echt thuiskomt en waar je met je buren geniet van de groene omgeving en plezier maakt.

  Meer over de bereikbaarheid
  Over de voorzieningen