Visie Klavervier

Wonen in Klavervier: rust en ruimte

Je werkdag zit erop en je stapt in de auto naar huis. Naar Klavervier. Zodra je de wijk binnenrijdt komt er een rust over je heen. Je parkeert de auto en hoort alleen nog het geluid van fluitende vogels en het zachte ruisen van de bomen. Je stapt je nieuwe huis in en ademt de frisse, zuivere lucht in die door de groene omgeving wordt gefilterd. De kinderen rennen opgewonden door het gras terwijl jij en je partner genieten van een koud drankje in de tuin. Dat is wonen in Klavervier!

image alt

Bossen in je achtertuin

Een prachtige en unieke plek omringd door groen. Wie had dat ooit gedacht. Wat een ruimte, wat een plek. En tóch in de buurt van alle voorzieningen die je nodig hebt. Hier hoef je niet meer weg. En dat is nou precies wat je verwacht van je nieuwbouwwoning toch? Hier heb je altijd een ultiem vakantiegevoel door de groene omgeving. Terwijl het centrum van Almere op fietsafstand ligt. Een fantastische plek aan de rand van Almere met volop groen en de bossen in de achtertuin. Wie wil dat nou niet?

image alt

Plek voor ontmoetingen

Klavervier is een plek waar iedereen zich thuis voelt. Jong en oud. Hier komen wonen, bewegen en ontmoeten samen. En maak je tijd voor een praatje met de buren, ga je lekker wandelen of sporten in het bos, met of zonder de kids, of pak je een terrasje in Almere. Een ontspannen plek in het groen met alle voorzieningen dichtbij. Ideaal voor starters, gezinnen, maar ook senioren die niet meer zo mobiel zijn. Ga lekker een dag shoppen in Almere en daarna naar een voorstelling in de Kunstlinie. Of blijf thuis en geniet van je rust in je grote tuin of op je veranda met een drankje en een goed boek. Alles kan hier. Zodra je aankomt bij Klavervier krijg je een glimlach op je gezicht. Dit is precies hoe jij je nieuwe woonplek had voorgesteld, niet? Hier voel jij je thuis!

image alt

Groen en kindvriendelijk karakter

De architectuur met verschillende gevels van steen en hout past perfect bij de groene omgeving met verschillende boomsoorten, bloemen, planten en struiken. De variatie in erkers en veranda’s, maar ook in biodiversiteit zorgt voor een speelse afwisseling van wonen en landschap. Eén stap buiten de deur en je staat in een woonerf, omringd door grote bomen en groen gras. Zo voelt de wijk aan alsof je op vakantie bent. Kinderen groeien hier veilig op en komen volop aan hun trekken. Ze kunnen lekker ravotten in het bos, veilig spelen in de natuurlijke speeltuinen met houten installaties en er is zelfs een speelroute aangelegd in de wijk. In de omgeving kun je lekker fietsen of wandelen rond de Oostvaardersplassen. Of stap in de ecocar en ga op excursie. In Klavervier heb je genoeg mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en ervaar je thuiskomen zoals je nergens anders doet.

Duurzaam en gezond wonen

Een gezonde leefomgeving draagt bij aan een duurzame samenleving. Zicht op groen, (zon)licht in de woningen en een schoon binnenklimaat zijn dan ook belangrijke pijlers binnen het ontwerp van Klavervier in Almere. Door de grote tuinen en groene omgeving wil je automatisch al lekker sporten, wandelen of fietsen. De flora en fauna is heel belangrijk. In de gevels zitten kleine details als nestkasten voor vleermuizen en bijensteen, waar wilde bijen die geen nesten bouwen, hun eitjes kunnen leggen. Alle woningen worden duurzaam gebouwd, zijn goed geïsoleerd, krijgen zonnepanelen op het dak en worden aangesloten op het warmtenet.

  Almere | Noorderplassen
  Duurzaamheid Klavervier | Noorderplassen