Voorzieningen

Het moge duidelijk zijn dat aan al je behoeftes wordt voldaan in het groene Klavervier. Hier lees je meer over de voorzieningen in de buurt van Klavervier.

image alt

De dagelijkse boodschappen

Winkelcentrum Almere Centrum is het deels overdekte winkelcentrum van Almere met meer dan 400 winkels. Hier vind je werkelijk alles wat je nodig hebt. Je kunt hier terecht voor je dagelijkse boodschappen, maar dat niet alleen. Je hebt er ook onder andere een Hema, Action, Blokker, The Body Shop, Kruidvat, Primark, ZARA, Rituals, Bever, Media Markt, Douglas en ga zo maar door. Ook kun je terecht bij de vele speciaalzaken. Almere Centrum heeft drie gezellige horecapleinen: De Grote Markt, Stationsplein en Restaurantplein Belfort. Je kunt er neerstrijken voor een kopje koffie in een hip koffietentje en ga lekker lunchen bij een van de broodjeszaken. Ook voor een diner heb je genoeg keuze. Neem tijdens het winkelen dus vooral even pauze.

image alt

Cultuur en restaurants

Er is genoeg te doen buiten de deur. Voor een avondje uit ga je naar Kunstlinie Almere, De Glasbak of Theater Corrosia in Almere Haven. Ze hebben een gevarieerd programma met muziek, theater, kunst en evenementen. Zin in een filmavondje? Dan ben je welkom in bioscoop Kinepolis. Door de centrale ligging bij het deels overdekte winkelcentrum liggen genoeg leuke cafés en restaurants op loopafstand. Ideaal voor een hapje voor of na de film. Dit is een avondje compleet ontspannen. Genoeg cultureel aanbod dus. Zo kom je niets te kort!

image alt

Sport en scholen

Op sportief gebied kom je in Almere ook aan je trekken. Je kunt uiteraard lekker buiten sporten in de bossen, maar er zijn ook genoeg sportclubs. Sla een bal bij de Almeerse Hockey Club of ga tennissen bij de gezellige clubs ATC Buiten, L.T.V Almere of Tennis & Padelvereniging Het Nieuwe Land. Ga het water op of in bij Roeivereniging Pampus of lekker zwemmen bij Het Mineraal of Zwembad Almere Stad. Midden in de natuur ligt de mooie Golfclub Almeerderhout. Ook kun je voetballen, fitnessen, handbal- of volleyballen en ga zo maar door. Daarnaast heeft Almere veel kinderopvang, naschoolse opvang, basisscholen, middelbare scholen en een MBO- en HBO-opleiding.

image alt

Bos- en waterrijke omgeving

Ben je op zoek naar een leuke en sportieve manier om de omgeving van Almere te verkennen? Er zijn talloze fiets- en wandelroutes rond de Oostvaardersplassen die de moeite waard zijn. Van korte ommetjes tot lange struintochten. Ook kun je bijvoorbeeld op fotosafari, vogels spotten, een moeraswandeling doen of met de ecocar op excursie gaan. Ben je meer een waterrat? Leef je dan uit in of op het water in Almere. Huur een bootje, ga suppen, waterskiën (Cablepark View Almere), wakeboarden (Outdoor SEC Almere) of surfen, zeilen, kanoen of varen bij Haddock watersport of WSV Almere Haven. Je zult je niet snel vervelen in ieder geval.

  Visie Klavervier | Noorderplassen
  Almere | Noorderplassen