Klavervier is een heerlijke plek waar nieuwbouw en natuur samenkomt

27 oktober '23

De verkoop van Klavervier is volop in gang en alle woningen zijn intussen onder optie. Vanuit de belangstellenden is er veel interesse naar het bosrijke gebied rondom de woningen. Het bos is in beheer van Staatsbosbeheer en zij doen ook het onderhoud. Niet alle informatie is op dit moment bekend. Zodra alles duidelijk is, dan volgt er uiteraard meer informatie. Vergeet je dus niet hieronder in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

image alt

Voor natuurliefhebbers

Natuurlijk is er wel informatie bekend die we nu kunnen delen. Het belangrijkste is dat het bos blijft bestaan naast het nieuwbouwplan Klavervier. Dus dat is goed nieuws voor de natuurliefhebbers. Zoals aangegeven is het Staatsbosbeheer verantwoordelijk voor het bos, maar ook voor de dieren die er leven. In het aangrenzende Pampusbos leven veel soorten insecten en daarnaast vind je ook veel zangvogels, reeën, vossen, konijnen, bevers, otters, ringslangen en vleermuizen. Wie weet spot je daar een ree. Houd er wel rekening mee dat honden daar niet overal zomaar los mogen lopen.

Het bos bestaat uit verschillende soorten bomen en dat betekent dat er relatief veel gezaagd en gekapt gaat worden. Met name als de populieren kaprijp zijn. Het kappen is nodig om andere bomen en struiken meer ruimte te geven. Een deel van de gekapte bomen blijft liggen. Hier komen dan bijzondere insecten op af en ook mossen en paddenstoelen groeien hier.

image alt

Gezond leefklimaat

Voor de wandelliefhebbers zijn er wandelroutes. Die kan je vinden in het grotere Pampusbos. In het direct aan Klavervier grenzende gebied zijn er geen wandelroutes. Maar de mogelijkheid voor wandelen en spelen in het bos blijft bestaan. Wanneer je uit je nieuwe woning naar buiten stapt, dan kan je direct de heerlijke frisse boslucht ruiken. Omringd door het bos draagt natuurlijk bij aan een gezond leefklimaat.

Meer over Pampusbos
Meer weten? Neem contact met ons op
Bekijk de woningen Nieuwbouw in het bos